Sporáky

KVS MORAVIA OFÉLIE bordó VSP-9180.40 kachlový sporák na tuhá paliva

více
Cena s DPH
45 140
Na objednávku (zjistíme dostupnost)
Kód produktu: VSP-9180.40
Výrobce: KVS MORAVIA

Poradíme s výběrem

Nejste si jistí výběrem?
Ozvěte se nám, poradíme...
Jiří Zajíc
Jiří Zajíc
info@krbyzajic.cz  
+420 558 989 470 (9-15h)

Popis

Specifikace:

kachle bordó, dřevěné doplňky, ocelový rám plotny s varnými plotnami, vývod kouřovodu uprostřed

Sporák na pevná paliva s troubou KVS MORAVIA typ 9180 Ofélie je určen k vytápění, vaření, pečení a ohřívání pokrmů. Topeniště umožňuje použití dřevěných polen o délce do 340 mm a průměru do 160 mm. Sporák má již ve standardním provedení 2 vývody kouřových zplodin pro napojení na komín – ze zadní stěny nebo z plotny. Vývod zplodin je umístěn symetricky ve středu sporáku, proto není nutné určovat zda se jedná o levou nebo pravou variantu jeho provedení.

Sporák Ofélie ocení ti, kteří nemají dostatek prostoru pro velký spotřebič. Je ideální umístit ho do volného prostoru, sálavé teplo do prostoru je vyzařováno všemi směry nejvíce však zepředu a plotnou.

Technické parametry

Jmenovitý tepelný výkon:   6,5 kW
Regulovatelný výkon:    6 – 8 kW
Průměr kouřového hrdla:   120 mm
Rozměry kamen (šxvxh):  780 x 850 x 530 mm
Rozměry trouby (šxvxh):  300 x 250 x 420 mm
Výška odtahového hrdla: 755 ± 5 mm (středem od podlahy)
Minimální komínový tah:   11 Pa
Účinnost při JTV   81,51 %
Hmotnost: 137 kg
Doporučené palivo: dřevo a dřevené brikety
Varianty provedení plotny:    ocelová
Třída energetické účinnosti: A+

Technický popis

Sporák KVS MORAVIA typ 9180 Ofélie je určen především pro použití doporučeného paliva jako jsou dřevo a dřevěné brikety.

Tento typ propojuje výhody krbových kamen a sporáku, protože kromě vaření, pečení a vytápění okouzluje tím, že je možné vidět i plápolající oheň přes prosklená dvířka topeniště. Sporák doplňuje rozměrovou řadu „devadesátek“ (typ 9100 a typ 9112) a „osmdesátek“ (typ 9103).

Konstrukce tohoto typu je zcela odlišná od předchozích výrobků, a vychází z požadavků zákazníků, kteří nemají dostatek místa pro širší varianty. Přitom hlavním rozdílem je to, že sporák Ofélie nemá vnější barevné smaltované opláštění, ale základní skelet je ošetřen nástřikem vypalovací barvy. Dále došlo ke spojení rámu varné plotny a samotné plotny v jeden celek. Přesto je plotna členitá a má dva vyjímatelné díly, které se dají v případě čištění jednoduše sejmout. Tyto části plotny jsou malých rozměrů a lehké, proto je manipulace s nimi velice snadná.

Konstrukčně sporák typ 9180 vychází z modelu 9170 a ve většině parametrů odpovídá tomuto typu. V čem se odlišuje, to je především obklad bočních stěn keramikou a s tím spojené zvětšení rozměrů varné plotny, včetně nárůstu jeho celkové hmotnosti.

Čelní strana je osazena litinovými dvířky s dřevenými madly, která jsou také novinkou a je možné je při provozu uchopit rukou bez použití chňapky. Prostor pod sporákem je volně otevřený a vhodný k uložení paliva.

Topeniště je tvořeno jako tradičně silnými šamotovými cihlami a pevným litinovým roštem. Tyto materiály máme již léta ověřené, jsou odolné vysokým teplotám, vyznačují se pevností, stálostí tvaru a schopností déle temperovat. Do topeniště je možné vkládat polena až o průměru 160 mm a délce 340 mm. Trouba sporáku je smaltovaná a uvnitř je zabudovaný drátěný program, jehož součástí je kovová mřížka a hluboký pekáč. Teploměr na dvířkách trouby slouží k indikaci teploty v troubě. Nad dvířky trouby je umístěna páka na ovládání funkce vaření a pečení.

K tomuto sporáku není možné použít ochlazovací panel typ 9118 pro jeho zabudování do kuchyňské linky.

Sporák typ 9170/9180 získal certifikát, kterým splňuje požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na tuhá paliva (2015/1185).

Parametry

Průměr kouřovodu: 120 mm
Externí přívod vzduchu: Ne
Zadní / boční přikládání: Ne

Najdete v těchto kategoriích